کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال چقدر است؟


همانطور که می‌دانید امروزه هر پلتفرم معاملاتی نظیر؛ بورس، فارکس، ارزهای دیجیتال و... در ازای خدماتی که ارائه می‌دهد از فرد مبلغی تحت عنوان کارمزد دریافت می‌کند. میزان کارمزد در بازار ارزهای دیجیتال و رمزارزها برای هر فرد اهمیت چندانی ندارد، اما زمانی که قصد داشته باشید بطور مداوم در این بازار به معامله یا ترید بپردازید این مبلغ برای شما بسیار مهم خواهد شد.
بطورکلی در صرافی‌ ارز دیجیتال سه نوع کارمزد وجود دارد که عبارتند از؛ کارمزد معاملات، کارمزد برداشت و کارمزد توزیع سفارش‌ها. دقت داشته باشید که هریک از این کارمزدها در پلتفرم خاصی بکار می‌روند و با دیگری تفاوت دارند. در ادامه انواع کارمزد را بطور کامل بررسی می‌کنیم و سپس به بررسی میزان کارمزد در چند صرافی‌ ارز دیجیتال می‌پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
 

انواع کارمزد در صرافی‌ها

 

صرافی ارز دیجیتال

همانطور که گفتیم امروزه سه نوع کارمزد در صرافی ارز دیجیتال وجود دارد که عبارتند از؛ کارمزد معاملات، کارمزد برداشت و کارمزد توزیع سفارش‌ها. بطورکلی می‌توان گفت کارمزد معاملات به معنای پرداخت کارمزد در هنگام مبادله دو دارایی مختلف است. کارمزد برداشت نیز به معنای پرداخت کارمزد در هنگام برداشت یک دارایی از صرافی ارز دیجیتال و انتقال آن به کیف پول دیجیتال است. کارمزد توزیع سفارش که آخرین نوع کارمزد است یک کارمزد غیررسمی است. این کارمزد اختلاف قیمت میان سفارشات خرید و سفارشات فروش است که صرافی ارز دیجیتال آن را برای خود برمی‌دارد. در ادامه به بررسی دقیق و کامل کارمزد معاملات، کارمزد برداشت و کارمزد توزیع سفارش می‌پردازیم.

کارمزد معاملات

کارمزد معاملات امروزه انواع بسیاری دارد که در هریک از صرافی‌های متمرکز یکی از آن‌ها استفاده می‌شود. نوع معاملاتی که در صرافی‌های قدیمی‌تر بکار می‌رود به شکل صرافی کاربر است اما این معاملات در صرافی‌های جدیدتر جای خود را به معاملات کاربر به کاربر یا همان همتا به همتا می‌دهند.
لازم به ذکر است که معاملات صرافی کاربر نوعی معامله هستند که نیاز به نقدینگی بیرونی ندارند و صرافی با استفاده از نقدینگی خود آن‌ها را تکمیل می‌کند‌. دقت داشته باشید که این نقدینگی معاملات خرید و فروش را شامل می‌شود. در سفارشات خرید صرافی از نقدینگی ارزهای دیجیتال خود استفاده می‌کند و در سفارشات فروش نقدینگی مورد نیاز همان نقدینگی پول فیات است. امروزه کوین بیس یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین صرافی‌های اینگونه ثبت سفارش است.
معاملات کاربر به کاربر یا همان همتا به همتا در سمت دیگر قرار دارند. در این نوع معاملات کاربران با سفارش‌های عکس به یکدیگر متصل می‌شوند و صرافی ارز دیجیتال یک نقش رابط دارد.
دقت داشته باشید که در صرافی‌های معاملات کاربر به کاربر یک دفتر سفارشات در هسته مرکزی قرار دارد و در این دفتر تمام سفارشات ثبت می‌شوند. در این شرایط صرافی کاربرانی که سفارش آن‌ها عکس هم است را به یکدیگر متصل می‌کند.
برای آنکه بهتر با این نوع معاملات و نقش صرافی آشنا شوید، فرض کنید که شما قصد خرید۰.۵ بیت کوین را دارید و در سمت دیگر رضا قصد دارید دقیقا ۰.۵ بیت کوین را به فروش رساند، حال در این شرایط صرافی هر دوی شما را در یک محیط همتا به همتا گرد می‌آورد ‌و معامله را انجام می‌دهد. دقت داشته باشید که کارمزد صرافی ارز دیجیتال در این نوع معامله بسیار اندک است.
درنهایت خوب است بدانید که معاملات صرافی کاربر بسیار راحت هستند و کاربر با هیچ پیچیدگی مواجه نخواهد شد اما این نوع معاملات نسبت به معاملات همتا به همتا یا کاربر به کاربر کارمزد بیش‌تری دارند. بطورکلی در معاملات همتا به همتا صرافی تنها مبلغ بسیار کمی به ازای اتصال دو کاربر دریافت می‌کند.
 

کارمزد توزیع معاملات

همانطور که گفتیم امروزه میزان معاملات کاربر _ کاربر نسبت به صرافی _ کاربر بسیار کم‌تر است اما صرافی‌های این معاملات در برخی شرایط بدون اطلاع کاربر هزینه معاملات را افزایش می‌دهند.
صرافی‌های کاربر_ کاربر همانطور که اشاره کردیم سفارشات عکس را بهم متصل می‌کنند، اما همیشه سفارشات عکس وجود دارد؟ اگر سفارش عکسی وجود نداشته باشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ دقت داشته باشید که سفارشات عکس همیشه وجود ندارند. در این شرایط صرافی سفارشاتی که قیمت نزدیکی بهم دارند را به یکدیگر ارتباط می‌دهند. شایان ذکر است که احتمال رخ دادن این اتفاق زمانی که کاربر قیمت مناسبی برای سفارش خود مشخص نکرده است بسیار بیش‌تر خواهد بود.
دقت داشته باشید که صرافی ارز دیجیتال زمانی که کمترین قیمت موجود در بین سفارش‌های فروش از بیش‌ترین قیمت در بین سفارش‌های خرید کمتر باشد یک ارتباط میان این دو سفارش برقرار می‌کند و تمام سودی که از این اختلاف قیمت به دست می‌آید را را به خود اختصاص می‌دهد. درنتیجه می‌توان گفت کارمزد معاملات یک کارمزد مشخص و ثابت نیست و یک مبلغ متغیر است که صرافی از طریق اختلاف قیمت به دست می‌آورد.
احتمالاً می‌دانید که در رابطه با شفافیت صرافی‌های متمرکز ابهامات بسیاری وجود دارد. دقت داشته باشید که تعداد بسیار زیادی از تریدرها از مبلغ کارمزد معاملات هیچ اطلاعی ندارند. تنها راه‌حل ممکن جهت کاهش کارمزد معاملاتی افزایش تعداد کاربران یک صرافی است. با افزایش تعداد کاربران و سفارشات یک صرافی گستره قیمت معاملات آن متعادل‌تر می‌شود و فاصله‌هایی که میان قیمت‌های معاملات آن وجود دارد تا حد بسیاری کاهش می‌یابد.
 

کارمزد برداشت

امروزه یکی از رایج‌ترین کارمزد در هر صرافی کارمزد برداشت است. دقت داشته باشید که شما در هنگام برداشت یک دارایی از صرافی و انتقال آن به کیف پول خود باید کارمزد پرداخت کنید. این کارمزد همان کارمزد برداشت است.
خوب است بدانید که در تمام صرافی‌ها کارمزد معاملات نسبت به کارمزد برداشت کمتر است. دلیل این امر هم این است که شما با تبدیل یک ارز دیجیتال به ارز دیجیتال دیگر هیچ تراکنشی در بلاک‌چین ثبت نمی‌کنید و تمام تبدیل‌ها با استفاده از محاسبات مخصوص صرافی انجام می‌گیرد اما زمانی که دارایی خود را از حساب صرافی خارج می‌کنید باید تراکنش خود را بر روی بلاک‌چین ثبت نمایید. بدون شک می‌دانید که ثبت هر تراکنش بر روی بلاکچین با کارمزد همراه است. البته دقت داشته باشید که این کارمزد متعلق به بلاک‌چین است و هیچ نقطه اشتراکی با صرافی ندارد. دقت داشته باشید که این کارمزد امروزه به نام کارمزد شبکه شناخته می‌شود.این کارمزد در هر بلاکچین با توجه به ترافیک همان بلاک‌چین متفاوت است، در بلاک‌چین اتریوم کارمزد شبکه ، گس نامیده می‌شود. اگر قصد دارید میزان کارمزد شبکه بلاک‌چین‌های مختلف را مشاهده کنید به سادگی می‌توانید از وب‌سایت‌های مختلف این کار را انجام دهید. در هنگام مشاهده کارمزد شبکه بدون شک متوجه اختلاف قیمت میان کارمزد شبکه و کارمزد برداشت خواهید شد. دقت داشته باشید که این اختلاف قیمت همان سودی است که صرافی به دست می‌آورد.
 

گس در اتریوم چیست؟

 

کارمزد صرافی ارز دیجیتال

همانطور که گفتیم امروزه برای انجام هر تراکنش یا عملیات بر روی شبکه‌های بلاکچین نیاز به پرداخت کارمزد است. بلاکچین اتریوم نیز از این قاعده مستثنی نیست و تنها با پرداخت کارمزد می‌توان در بستر آن عملیات انجام داد.
در بلاک‌چین اتریوم برخلاف دیگر بلاکچین‌ها برنامه‌های غیرمتمرکز بسیاری با استفاده از قراردادهای هوشمند ساخته می‌شوند.  دقت داشته باشید که هریک از این برنامه‌ها دارای یک کد منحصربه‌فرد هستند ، به همین جهت اجرای یک عملیات بر روی بلاک‌چین اتریوم نسبت به دیگر بلاک‌چین‌ها ممکن است ساده‌تر یا دشوارتر باشد.

همچنین بخوانید:

چگونه سبد سهام ارز دیجیتال خود را سودآور نگه دارید!


لازم به ذکر است که کارمزد هر عملیات و میزان پردازش بلاکچین اتریوم نسبت به سختی یا آسانی آن عملیات مشخص می‌شود اما این امر به سادگی اتفاق نمی‌افتد و نیاز به یک راهکار دارد. گس همان راهکاری است که در اینجا کاربرد دارد.
دقت داشته باشید که گس نوعی ارز دیجیتال پلتفرم اتریوم نیست، بلکه یک واحد ضمنی در این شبکه است و نقش آن مشخص‌کردن تلاش موردنیاز جهت اجرای یک عملیات است.  میزان گس موردنیاز در هر عملیات شبکه اتریوم از پیش تعیین شده است.
در ادامه به بررسی کارمزد معروف‌ترین و محبوب‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال جهان می‌پردازیم. دقت داشته باشید که تمام صرافی‌های ذکرشده تعداد سفارش بالایی دارند، درنتیجه کارمزد توزیع سفارش آن‌ها تغییر چندانی نخواهد کرد.
 

کارمزد صرافی کوکوین

کوکوین یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین صرافی‌های ارز دیجیتال جهان است. این صرافی در سال ۲۰۱۷ در هنگ کنگ تأسیس و راه‌اندازی شد و امروز پس از حدود ۵ سال فعالیت بیش از ۸ میلیون کاربر فعال از سراسر جهان دارد و حجم معاملاتی بسیار بالایی را متعلق به خود کرده است. حجم معاملات صرافی کوکوین در ۲۴ ساعت حدوداً برابر با ۲.۷ میلیارد دلار است.
صرافی کوکوین نوعی صرافی است که به امنیت دارایی کاربران خود اهمیت بسیار زیادی می‌دهد . این صرافی ارز دیجیتال از تمام امکانات و قابلیت‌های خود استفاده می‌کند تا هیچ تهدید و خطری دارایی کاربرانش را تهدید نکند.
از قابلیت‌های امنیتی صرافی کوکوین می‌توان به کیف پول‌های ریزبرداشت، رمزنگاری چندلایه، احراز هویت دو مرحله‌ای و… اشاره کرد. دقت داشته باشید که صرافی کوکوین از ارزهای دیجیتال بسیار و مختلفی پشتیبانی می‌کند.
از قابلیت‌های صرافی کوکوین می‌توان به معاملات مارجین، معاملات اسپات، معاملات آتی، بازار همتا به همتا و امکان وام‌دهی ارز دیجیتال اشاره کرد. همچنین صرافی کوکوین یک ربات ترید برای کاربران خود فراهم کرده است که با استفاده از آن سود تریدرها تا حد بسیاری افزایش می‌یابد. دقت داشته باشید که مطابق با آمار و شنیده‌ها تیم پشتیبانی صرافی کوکوین نسبت به دیگر صرافی‌ها عملکرد ضعیف‌تری دارد، به همین جهت برخی از افراد از فعالیت در این صرافی پشیمان می‌شوند.
شایان ذکر است که در صرافی کوکوین هیچ لزومی مبنی بر احراز هویت وجود ندارد، در نتیجه کاربران ایرانی نیز می‌توانند به راحتی در این صرافی به معامله ارزهای دیجیتال بپردازند.
 

کارمزد معاملات

کارمزدی که شما باید در صرافی کوکوین به ازای خرید و فروش ارزهای دیجیتال پرداخت کنید در هر معامله متفاوت است. در معاملاتی که حجم معمول دارند صرافی کوکوین حداکثر ۰.۱ درصد  کارمزد دریافت می‌کند. جالب است بدانید زمانی که کاربر کارمزد پرداختی خود را با توکن بومی
صرافی کوکوین پرداخت می‌کند با تخفیف مواجه خواهد شد و میزان کارمزد اولیه کاهش می‌یابد.

کارمزد برداشت

در صرافی کوکوین کارمزد برداشت نیز کم و اندک است. شما در این صرافی ارز دیجیتال باید برای هر ارز دیجیتال بطورمعمول ۰.۱ درصد کارمزد یا کمتر پرداخت کنید. همچنین دقت داشته باشید که در این صرافی چند ارز خاص هیچ کارمزد برداشتی ندارند و شما بطور رایگان می‌توانید آن‌ها را برداشت کنید.

کارمزد معاملات آتی

پیش از هر چیزی خوب است بدانید که معاملات آتی نوع خاصی از معاملات است که در لحظه اتفاق نمی‌افتند و انجام آن‌ها در گرو انجام اتفاقی در آینده است.
در صرافی کوکوین بستری فراهم شده است که شما در آن می‌توانید معاملات آتی را به سادگی انجام دهید. کارمزد انجام این معاملات بین صفر تا ۰.۳ درصد است.
 

کارمزد صرافی بایننس

صرافی بایننس در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد و امروزه بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال جهان به شمار می‌آید. این صرافی ابتدا در شهر وین قرار داشت اما در حال حاضر در جزایر کیمن به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
حجم معاملات صرافی بایننس در ۲۴ ساعت به حدود ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد. همچنین شما می‌توانید در این صرافی ارز دیجیتال معاملات بسیار و مختلفی انجام دهید؛ چراکه صرافی بایننس از بیش از ۳۰۰ کوین و توکن پشتیبانی می‌کند. البته جالب است بدانید که روز به روز بر لیست این کوین و توکن‌ها افزوده می‌شود. دقت داشته باشید که توکن‌های غیرمثلی از مهم‌ترین توکن‌های این صرافی هستند که امروزه کاربران به سادگی می‌توانند معاملات آن‌ها را انجام دهند.
فراموش نکنید که در صرافی‌ بایننس انجام احراز هویت ضروری است، به همین جهت کاربران ایرانی نمی‌توانند در آن به معامله بپردازند.

کارمزد معاملات

کارمزد معاملات صرافی بایننس به گونه‌ای است که شما باید به ازای هر ترید ۰.۱ درصد کارمزد پرداخت کنید. البته شما می‌توانید این پرداخت را از طریق توکن بومی صرافی بایننس انجام دهید تا به این ترتیب به شما تخفیف تعلق گیرد. دقت داشته باشید که در اینصورت کارمزد از کیف پول صرافی بایننس شما کسر خواهد شد.

کارمزد برداشت

معاملاتی که در پلتفرم کوین بیس انجام می‌شوند معاملات صرافی‌کاربر هستند، به همین خاطر کارمزد معاملات این صرافی نسبت به دیگر صرافی‌ها بسیار بیش‌تر است.
دقت داشته باشید که کارمزد برداشت در صرافی بایننس مطابق با کارمزد شبکه‌ای که از آن استفاده می‌کنید مشخص خواهد شد.
 

کارمزد معاملات آتی

کارمزد معاملات آتی در صرافی بایننس بسیار اندک و رقمی میان صفر تا ۰.۰۲ درصد است.

کارمزد صرافی کوین بیس

صرافی کوین بیس از بزرگ‌ترین صرافی‌های جهان به شمار می‌آید. این صرافی در ایالت متحده آمریکا در سال ۲۰۱۲ تأسیس و راه‌اندازی شد و امروزه در تعداد بسیار زیادی از ایالت‌های آمریکا مشروعیت قانونی دارد.
دقت داشته باشید که رابط کاربری صرافی بایننس بسیار ساده و جذاب است و از بیش از ۷۰ ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می‌کند. امنیت این صرافی نیز بسیار بالا است و دارایی‌های شما را هیچ خطری تهدید نمی‌کند. لازم به ذکر است که دارایی‌های شما بیمه می‌شوند، به همین خاطر در صورت از بین‌ رفتن به شما باز می‌توانید آن‌ها را به دست آورید.
دقت داشته باشید که کوین بیس در سال‌های اخیر از پلتفرم جدید خود که کوین بیس پرو نام دارد رونمایی کرده است. تراکنش‌های این پلتفرم نسبت به پلتفرم کوین بیس دارای کارمزد کمتری است اما تعداد کاربران بسیار کمی دارد.  لازم به ذکر است که حساب پلتفرم‌های کوین بیس و کوین بیس پرو یکسان است به همین جهت کاربران به سادگی و بطور رایگان می‌توانند دارایی‌های خود را میان این دو پلتفرم انتقال دهند.
 

کارمزد معاملات

امروزه معاملاتی که در صرافی کوین بیس انجام می‌گیرند در دسته معاملات صرافی_ کاربر قرار می‌گیرند، به همین جهت کارمزد معاملات این صرافی نسبت به دیگر صرافی‌ها کمی بالاتر و بیش‌تر و حدود ۵ درصد است.
اما اگر از پلتفرم کوین بیس پرو استفاده کنید این کارمزد بسیار کاهش می‌یابد و حدود ۰.۵ درصد خواهد شد.

کارمزد برداشت

بطورکلی صرافی کوین بیس هیچ مبلغ  و درصد مشخصی برای برداشت‌های خود مشخص نکرده است و تنها در هنگام برداشت این مبلغ مشخص خواهد شد.

کارمزد صرافی جمنیای

صرافی جمنیای در سال ۲۰۱۴ در ایالات متحده راه‌اندازی شد. جمنیای نیز از دسته صرافی‌هایی است که دو پلتفرم عادی و پرو در خود دارد. پلتفرم پروی این صرافی با نام اکتیو تریدر شناخته می‌شود و متأسفانه تنها بر روی کامپیوترهای شخصی قابل نصب و استفاده است اما نسخه عادی این صرافی ارز دیجیتال بر روی تلفن‌های همراه نیز قابل نصب است.
صرافی جمنیای کارمزدهای تقریبا پایینی دارد و از بیش از ۵۰ ارز دیجیتال  پشتیبانی می‌کند. همچنین حجم معاملات این صرافی در۲۴ ساعت حدود ۷۰ میلیون دلار است.
جالب است بدانید که صرافی جمنیای تا حد بسیاری به صرافی کوین بیس شباهت دارد. اما همانطور که گفتیم جمنیای از تعداد ارزهای دیجیتال کمتری پشتیبانی می‌کند. همچنین در جمنیای برخلاف کوین بیس می‌توان بر روی ارزهای دیجیتال سهام‌گذاری کرد.
بطورکلی می‌توان گفت صرافی جمنیای برای افرادی که ارزهای دیجیتال خود را هولد می‌کنند کاملاً مناسب است اما اگر قصد دارید بطور روزانه به ترید ارزهای دیجیتال بپردازید این صرافی ارز دیجیتال برای شما مناسب نیست.

کارمزد معاملات

در پلتفرم عادی جمنیای کارمزد معاملات مطابق با سطح قیمتی میان ۱.۵ تا ۳ درصد است.
اما در پلتفرم اکتیوتریدر این میزان به ۰.۳۵ درصد کاهش می‌یابد.

کارمزد برداشت

کارمزد برداشت در صرافی جمنیای مانند دیگر صرافی‌ها نیز به ارز دیجیتالی بستگی دارد که قصد برداشت آن را دارید. البته جمنیای در ابتدا ۱۰ برداشت رایگان به کاربران خود اختصاص می‌دهد و پس از ۱۰ برداشت اولیه  کارمزد برداشت معمولی را از معاملات آن‌ها کسر می‌کند.

جمع بندی

امروزه هریک از ارزهای دیجیتال کارمزد مختلفی دارند. بطورکلی در صرافی بایننس و کوکوین کارمزد معاملات ۰.۱ درصد و جمینای ۰.۳۵ درصد است. البته دقت داشته باشید که این درصد قطعی و ثابت نیست و در شرایط مختلف تغییر می‌کند. همچنین شما می‌توانید با استیک توکن‌های مختلف تخفیف دریافت کنید.  فراموش نکنید که آیتم‌های بسیاری علاوه بر میزان کارمزد یک صرافی نظیر؛ حجم معاملات، تعداد ارزهای موجود، پشتیبانی مناسب، اعتبار، امنیت و…در انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال مناسب مهم هستند.
 
مرجع:dailyhodl

Comments

Popular posts from this blog

الگوی سر و شانه چیست؟

ربات تریدر یا معامله گر چیست؟