هاردفورک Arrow Glacier چیست؟ آیا بمب سختی اتریوم برای آخرین بار به تعویق افتاد؟


در این مقاله قصد داریم یکی از هارد فورک‌های اتریوم را برای شما عزیزان شرح دهیم با نام Arrow Glacier و نحوه عملکرد آن را برای شما عزیزان شرح دهیم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعاتی را راجب این هاردفورک به شما عزیزان بدهیم.
تا عرضه پایانی و نهایی اتریوم 2 زمان بسیار کمی باقی مانده است، ولی در همین زمان اتریوم به روز رسانی‌های گوناگونی را انجام داده است که از جمله آنان می‌توان به هارد فورک Arrow Glacier اشاره کرد که برای حفاظت از بلاکچین در یک مسیر درست به اجرا درآمده است. این روز رسانی تغییر چشمگیری را برای فعالان این شبکه به وجود نیاورده است. ولی حقیقت امر این است که این به روز رسانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. دلیل این سخن نیز این است که بدون اجرای این هاردفورک، اتریوم رفته فته به مرحله از دور خارج شدن نزدیک‌تر می‌شد. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که Arrow Glacier چیست و چه تغییراتی را برای کاربران و ماینرهای ارزهای دیجیتال و حتی اتریوم 2 با خود به همراه خواهد داشت. با ما در ادامه همراه باشید.
شاید برای برخی از شما عزیزان این سوال پیش آید که هارد فورک به چه معنا می‌باشد؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که هاردفورک مفهومی می‌باشد که به به روز رسانی‌های شبکه‎‌های مبتنی بر شبکه گسترده بلاکچین اشاره می‌کند. هنگام اجرا شدن این به روز رسانی‌ها بر روی شبکه وابسته به بلاکچین، همه اعضای شبکه باید در مورد به روز رسانی مورد نظر اتفاق نظر داشته باشند و در غیر این صورت به روز رسانی صورت نخواهد گرفت. ولی در صورتی که به یک نقطه نظر مشترک در مورد به روز رسانی برسند، هارد فورک اجرا خواهد شد و یک زنجیره جدید به وجود خواهد آمد.

اهمیت هاردفورک Arrow Glacier در چیست؟

ارتقای Arrow Glacier شبکه گسترده اتریوم سبب به تاخیر افتادن بمب سختی شبکه اتریوم تا ماه ژوئن سال 2022 میلادی خواهد شد. البته جا دارد که این موضوع را هم یادآور شوم که به روز رسانی‌های قبلی نیز به میزان قابل توجهی در به تعویق افتادن بمب سختی اتریوم دخیل بوده‌اند. طراحی این بمب سختی به شکلی است که سبب خواهد شد که فرآیند استخراج با دشواری زیادی مواجه گردد و استخراج این ارز دیجیتال برای ماینرها دیگر به صرفه نباشد. این مسئله سبب خواهد شد که پروژه اتریوم 2 سریعتر انجام گیرد و ماینرهای این شبکه را مجبور خواهد کرد که به شبکه بلاکچین جدید که با الگوریتم گواه اثبات سهام کار می‌کند، کوچ کنند.
همچنین جا دارد که به این مسئله نیز اشاره کنم که این بروز رسانی حاوی یک پروپوزال بهبود اتریوم برای به عقب انداختن بمب سختی نیز می‌باشد. این پروپوزال تحولی می‌باشد که به واسطه کامیونیتی اتریوم به وجود آمده است و مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. هاردفورک Arrow Glacier به این دلیل مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است که علاوه بر این که سبب به عقب افتادن بمب سختی می‌گردد ، به نوعی می‌توان گفت که آخرین به روز رسانی پیش از به عرصه آمدن اتریوم 2 به حساب می‌آید.

بمب سختی اتریوم چیست؟

 

هاردفورک و بمب سختی اتریوم

در طی ماه‌های گذشته پیش بینی‌های زیادی در خصوص سختی ماینینگ اتریوم به میان آمده است. این موضوع در حقیقت همان بمب سختی نامیده می‌شود و در واقع تهدیدی بسیار جدی و مهم برای اکوسیستم فعلی به شمار می‌رود. البته همان گونه که می‌دانید هنوز این اتفاق رخ نداده است و الگوریتم گواه اثبات کار به گواه اثبات سهام تغییر نکرده است.
سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می‌آید این است که آیا با بمب سختی ماینینگ شبکه فعلی غیرممکن خواهد شد؟ برای پاسخ به این سوال باید پیش از هر چیزی مشکل بمب سختی اتریوم را به خوبی بشناسیم. هنگامی که شبکه اتریوم به وجود آمد، توسعه دهندگان شبکه و گسترش دهندگان آن موظف بودند که الگوریتم اجماع را ایجاد نمایند. این اجماع به مانند شبکه بیت کوین از گواه اثبات کار به دست آمد. این درست است که توسعه دهندگان به یک برنامه متفاوت دست پیدا کردند. و این برنامه چیزی نبود جز این که در آینده ماینینگ در شبکه غیرممکن گردد. به همین سبب بود که رفته رفته بمب سختی به میان آمد. این بمب سختی در حقیقت سبب خواهد شد که سختی شبکه به میزان بسیار زیادی بالا برود و برای ماینرها کار کردن در این شبکه دیگر به صرفه نباشد و با همین رویه در آخر سبب خواهند شد که شبکه اتریوم بدون استفاده گردد و دیگر سودی را برای افراد به دنبال نداشته باشد.
البته جا دارد که به این مسئله نیز اشاره کنم که برخی از افراد معتقد هستند که به واسطه این امر پایان کار اتریوم را شاهد خواهیم بود، ولی در حال حاضر و در شرایط کنونی دلیلی برای ترس از این مسئله وجود ندارد و دلیل آن هم این است که همچنان در شبکه از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌شود و همچنان به واسطه هاردفورک‌های پیاپی بمب سختی را به انداخته می‌شود. البته این که الگوریتم اثبات سهام در حال تکمیل شدن است یک مسئله غیر قابل انکار است و در صورتی که این الگوریتم به اجرا در آید باید گفت که جواب سوالی که پرسیده شد بله خواهد بود، و شبکه فعلی اتریوم به صورت کامل از دور خارج خواهد شد و پایان کار اتریوم قدیمی را شاهد خواهیم بود.

همچنین بخوانید:

اوپن سی (OpenSea) چیست؟

الگوریتم گواه اثبات سهام چگونه است؟

گواه اثبات سهام در واقع نوعی الگوریتم اجماع در اکوسیستم مبتنی بر بلاکچین می‌باشد. الگوریتم گواه اثبات در واقع روش است که در آن، فرد بسته به این که چه میزان توکن در شبکه نگهداری خواهد کرد، قادر خواهد بود ترکنش‌های شبکه را تایید نماید. البته جا دارد که این مسئله را نیز خدمت شما عزیزان بگویم که هر چقدر که توکن شما در شبکه بیشتر باشد، قدرت او در شبکه وابسته به گواه اثبات سهام بیشتر از بقیه افراد خواهد بود.

هاردفورک Arrow Glacier اتریوم چیست؟

ارتقای Arrow Glacier اتریوم یک آپدیت می‌توان گفت ساده و راحت است که در بلاک شماره 13773000 و در تاریخ 9 دسامبر امسال به اجرا در خواهد آمد. همان گونه که پیش از این هم اشاره کردیم این آپدیت سبب خواهد شد که بمب سختی تا حدودی به عقب افتد و این اتفاق به توسعه دهندگان و یا همان گسترش دهندگان اتریوم 2 فرصت بیشتری را جهت آماده‌سازی پروژه جدید خواهد داد. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که آخرین بروز رسانی که قرار است رخ دهد بیشتر به سبب ارتقای اتریوم 2 در حال صورت گرفتن است. قبل از خبر به میان آمدن هاردفورک Arrow Glacier قرار بود که بمب سختی کار خود را همزمان با هاردفورک لندن شروع کند ولی با به میان آمدن هاردفورک Arrow Glacier باز هم بمب سختی به تعویق افتاد.
هاردفورک Arrow Glacier بسیار شبیه به یکی از روز رسانی‌هایی است که در شبکه اتریوم در سال گذشته اتفاق افتاده است که آن هم سبب به تاخیر افتادن بمب سختی گردید. در حقیقت هر دوی این هاردفورک‌ها از یک نوع پروپوزال می‌باشند که عصر یخبندان شبکه را به نوعی به تاخیر خواهند انداخت. به مانند این به روز رسانی‌ها، هاردفورک‌های لندن و یا کنستانتیوم نیز به دنبال این بودند که بمب سختی را به تاخیر بیاندازند.


بمب سختی اتریوم چیست؟

در حال حاضر و هم اکنون بلاک چین اتریوم از مکانیسم اجماع گواه اثبات کار بهره می‌برند. این مسئله به این معنی است که کاربرانی که تراکنش‌ها را اعتبار سنجی می‌کنند و یا قدرت محاسباتی خود را در این راه به کار می‌گیرند تا یک پازل ریاضی را حل کنند. این پروسه هزینه‌هایی را به دنبال خواهد داشت که سبب خواهد شد از شبکه در برابر هکران محافظت گردد.
پس با توجه به این مسئله، بمب سختی برای ایجاد یک شرایط سخت و دشوار برای حل این مسائل ریاضی طراحی شده است تا بتواند به نوعی فرآیند ماینینگ شبکه را سخت و پر هزینه کند. به سبب این مسئله هم در آینده با اجرا شدن بمب سختی شاهد این خواهیم بود که اعتبار سنجی تراکنش‌ها غیرممکن خواهد شد و افزودن بلاک به زنجیره به نوعی غیرممکن خواهد شد. به بیان دیگر می‌توان اینگونه گفت که در زمان اجرای بمب سختی، ماین کردن در این شبکه بسیار پر هزینه خواهد شد. بمب سختی به دو دلیل بسیار مهم به این شبکه اضافه شده است. 1. ایجاد یک انگیزه برای سریع تر انجام شدن توسعه اتریوم 2 و انتقال به مدل گواه اثبات سهام. 2. برای مجبور کردن ماینرها به این که به شبکه جدید منتقل شوند.

پروپوزال بهبود اتریوم (EIP) چیست؟

هاردفورک


هر EIP قادر خواهد بود هر نوع بهبود و یا تغییری را در شبکه اتریوم توصیه و یا پیشنهاد دهد. همه افراد شبکه اتریوم نیز قادر خواهند بود یک پروپوزال را برای خود تشکیل دهند و جامعه‌ی وسیع و توسعه دهندگان اتریوم نیز آن را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهند داد. EIP مورد بحث باید پروسه تایید شدن را طی نماید و در پایان در قالب یک بروز رسانی عرضه خواهد شد.
هر EIP مجموعه‌ای از موارد ضروری فنی است که برای یک تغییر خاص مورد نیاز خواهد بود. همانگونه که پیش از یاین در این مطلب اشاره کردیم هارد فورک Arrow Glacier ارتیوم تنها شامل یک EIP می‌شود که به واسطه EIP-4345 ایجاد خواهد شد. هدف از ایجاد این هارد فورک در حقیقت این است که بتوان به واسطه آن زمان بیشتری را برای فرا رسیدن عصر یخبندان ماینینگ به دست آورد. همان گونه هم که پیش از این اشاره کردیم این مورد یکی از دلایلی است که این هاردفورک یعنی Arrow Glacier از محبوبیت بالایی برخوردار است.

هارد فورک Arrow Glacier اتریوم چه تاثیری روی کاربران خواهد گذاشت؟

در حقیقت به واسطه این بروز رسانی کاربران عادی و کوچک تغییر خاصی را مشاهده نخواهند کرد. زمان تایید بلاک در سالیان گذشته تقریبا عددی در حدود 13 ثانیه بود که هیچ گاه تغییر نکره است. اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که گره ایجاد می‌کنید و یا این که یک ماینر هستید، لازم است که کلاینت تریم خودتان را به آخرین آپدیت به روز رسانی نمایید و اگر این کار را انجام ندهید دیگر کلاینت شما بر روی نسخه قبلی و قدیمی باقی خواهد ماند و توسط شبکه اتریوم هیچ گاه پشتیبانی نخواهد شد.

جمع بندی

این کاملا درست است که هاردفورک Arrow Glacier یک به روز رسانی کاملا ساده و راحت به حساب می‌آید، ولی از لحاظ اهمیت در سطح بسیار بالایی قرار دارد. اگر به هر دلیلی این فورک اجرا نشود، شبکه پیش از زمانی که مشخص شده است به سمت کندی و هزینه بر بودن تراکنش‌ها حرکت خواهد کرد که این مسئله به نفع هیچ یک از افراد این جامعه نخواهد بود زیرا همه افراد از جمله کاربران و ماینرها ضرر بسیار زیادی را متحمل خواهند شد. این هارد فرک برای کامیونیتی اتریوم یک آپدیت بسیار محبوب به شمار می‌رود و دلیل این سخن نیز این است که این آپدیت به عنوان آخرین به روز رسانی قبل از راه اندازی اتریوم 2 به شمار می‌رود.
البته همان گونه که در این مقاله نیز به آن اشاره کردیم در حال حاضر هیچ نگرانی‌ای ماینرها را تهدید نخواهد کرد و آنان می‌توانند به مانند قبل به کار خود در این شبکه ادامه دهند زیرا همچنان نیز این شبکه مبتنی بر الگوریتم گواه اثبات کار فعالیت خود را ادامه ‌می‌دهد و تا زمانی که الگوریتم اثبات سهام پای به عرصه نگذارد ماینرها هیچ مشکلی را برای ادامه فرآیند کاری خود نخواهند داشت. ولی این مسئله تا جایی ادامه پیدا خواهد کرد که این الگوریتم جای خود را به اثبات سهام بدهد و بعد از آن با اجرای بمب سختی به نوعی امکان تایید تراکنش و ایجاد بلاک جدید در شبکه قدیمی اتریوم غیر ممکن خواهد شد و به همین واسطه شبکه اتریوم فعلی کارایی خودش را از دست خواهد داد و دیگر سودی را به همراه نخواهد داشت. به سبب این امر هم ماینرها به شبکه اتریوم جدید یعنی اتریوم 2 کوچ خواهند کرد.  به نوعی می‎‌توان گفت که تنها سد به وقوع پیوستن این اتفاق در حال حاضر هاردفورک Arrow Glacier می‌باشد.
 

مرجع:

cryptodaily

Comments

Popular posts from this blog

آیا با وجود افزایش نظارت‌ها، بیتکوین به کار خود ادامه می‌دهد؟

پیش‌بینی قیمت اتریوم