چه ارتباطی میان سرمایهگذاری پرریسک و بیت کوین وجوددارد؟
چه ارتباطی میان سرمایهگذاری پرریسک و بیت کوین وجوددارد؟
شرکتهای سرمایهگذاری پرریسک یکی از پلتفرمهای اصلی و مهم در خرید رمزارزهای مختلف هستند. اما آمارها نشان میدهند که این سهم بطور برابر میان رمزارزها تقسیم نشده و ارز دیجیتال بیتکوین سهم اندکی از این خریدهای دارد. به نظر شما با وجود مزایای بسیار و منحصر به فرد بیت کوین چرا این ارز دیجیتال سهم محدود و اندکی در سبد خرید رمزارزهای سرمایهگذاران پرریسک دارد؟ در ادامه قصد داریم ارتباط میان سرمایهگذاران پرریسک و ارز دیجیتال بیت کوین را بطور کامل بررسی کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید تا به پاسخ سوال خود دست یابید.
چرا افراد جذب بازار سرمایهگذاری پرریسک میشوند؟
امروزه تولید و عرضهی توکنهاو ارزهای فیات نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته، به همین خاطر نیاز به محلی برای ذخیرهسازی این ارزها بیش از پیش احساس میشود.
سرمایهگذاران و افرادی که تصمیم میگیرند در بازار ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنند، گاهی اوقات به دلیل ترس از سقوط بازار و کاهش ارزش ارزهای دیجیتال و درنتیجه از دست دادن تمام سرمایهی خود، در بستر پروژهها و پلتفرمهایی که نرخ تورم پایینی دارند، سرمایهگذاری میکنند. در نتیجه این رویداد روز به روز بر تعداد افرادی که گام در مسیر سرمایهگذاریهای پرریسک میگذارند، افزوده میشود.
شرکتهای ریسکپذیر با سرمایهگذاری خود، بودجهی مورد نیاز برای استارتآپها و کسبوکارهایی که مراحل اولیهی خود را میگذرانند، تامین میکنند. متأسفانه امروزه به دلایل بسیار و مختلفی بیش از ۹۰درصد این استارتآپها با شکست رو به رو میشوند، در نتیجه میتوان گفت سرمایهگذاری پرریسک در بسیاری از پروژهها از ابتدا شکستخورده محسوب میشود. همچنین بازهی زمانی سرمایهگذاری ریسکپذیر عموما کوتاه مدت است و خیلی زود به پایان میرسد.
تاثیر سرمایهگذاری پرریسک بر رمزارزها
امروزه شرکتهای ریسکپذیر بسیاری مانند Polychain, Paradign, Consensys, a16z و ... در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارند و سالانه دهها میلیارد بودجه به این بازارها اختصاص میدهند. همانطور که میدانید ارز دیجیتال بیت کوین شناخته شدهترین رمزارز بازار ارزهای دیجیتال است، به همین خاطر بسیاری از افراد معتقد هستند که عمدهی این بودجهها به ارز دیجیتال بیت کوین و شرکتها و پروژههای مبتنی بر آن اختصاص داده میشود. اما دقت داشته باشید که این اعتقاد کاملا اشتباه و بیپایه بوده و حقیقت چیزی دیگری است. بخش عمدهای از بودجهای که توسط شرکتهای ریسکپذیر تامین میشود به توکنها و رمزارزهای جدید اختصاص داده میشود و تنها مقداری از بودجهی سرمایهگذاری افراد خردهپا به بازار کریپتوکارنسی اختصاص داده میشود .
البته لازم به ذکر است که چگونگی اختصاص بودجهای که توسط شرکتهای پرریسک در چند سال اخیر تأمین میشود، در پروژههای دیفای، توکن بیهمتا، لایه اول و لایه دوم به روشنی قابل مشاهده است.
نحوهی کار این پلتفرمهای و پروژهها به اینصورت است که بلافاصله پس از اینکه بودجهی موردنیاز را به دست آورند، در مسیری قرار میگیرند که با تبلیغات گسترده و سیستم بازاریابی خود توجه افراد زیادی را به سمت خود جلب کنند. جالب این است که بدانید این تکنیک تا حد زیادی موفقیتآمیز است و توجه سرمایهگذاران بی تجربه و تازهکار و دلالان به این پروژه جذب میشود و به آنها ورود میکنند.
البته یکی از رایجترین تکنیکهای این شرکتها این است که وعدههای بسیار و بیاساسی مبنی بر تاثیر پروژه آنها بر دنیا و تغییر جهان توسط پروژه آنها به افراد میدهند، درنتیجه این امر پروژههای این شرکتها به ارزش چند صد دلاری دست مییابد. با وجود اینکه ممکن است گاهی اوقات هیچ ارزشی نداشته باشند. در همین شرایط و زمان دلالان و سرمایهگذاران تازهکار به دلایل فراوانی به ویژه حرص و عدم اطلاعات کافی در دام این پروژهها میافتند و به خرید آنها هجوم میبرند. درنتیجه این خریدها ارزش بازار توکنها و پروژههای موردنظر چند برابر ارزش واقعی آنها میشود. دقت داشته باشید که این روند به رشد و افزایش قیمت خود تا زمانی ادامه میدهد که سرمایهگذاران اولیه به حدی از سود راضی شوند و توکنهای خود را به فروش رسانند و از پروژهها خارج شوند. سرمایهگذاران اولیه یا سود کلانی که از فروش این توکنهای به دست میآورند به سمت هدف بعدی خود میروند و مجدد تعداد زیادی از افراد را در دام خود میاندازند.
اما به راستی سرمایهگذاری پرریسک بر کریپتوکارنسیها چه تاثیری میگذارد؟ دقت داشته باشید که این تاثیر غیرقابل مشاهده بوده اما تا حدودی شبیه به چاپ توکنهای است که افرایش و کاهش قیمت آنها در گرو خرید و فروششان است. پس میتوان گفت سرمایهگذاران پرریسک بدون آنکه حتی خود متوجه شوند، سود خوب و غیرملموسی برای مردم سراسر جهان به ارمغان میآورند. در ادامه به بررسی کامل و دقیق تاثیر سرمایهگذاری پرریسک بر ارز دیجیتال بیت کوین میپردازیم.
تاثیر سرمایهگذاری پرریسک بر ارز دیجیتال بیت کوین
همانطور که گفتیم تنها مقدار محدود و اندکی از کل بودجه اختصاص داده شده توسط شرکتهای پرریسک به کریپتوکارنسیها تعلق می گیرد. در بازار کریپتوکارنسیها نیز کمترین بودجه به ارز دیجیتال بیت کوین اختصاص دارد.
مطابق با آمار ارائه شده این میزان حتی کمتر از۲درصد از سرمایهی جذب شده است. درنتیجه شرکتهای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین نمیتوانند حساب چندانی بر روی این بودجهها باز کنند، به همین جهت امروزه بسیاری از این شرکتها توسط تیم بنیانگذار و توسعهدهنده خود راهاندازی و پشتیبانی میشود.
بطور معمول شرکتهایی که مراحل ابتدایی خود را میگذرانند، تمرکز خود را بر روی روند ساخت قرار میدهند و بازاریابی و جلب توجه مشتری را جز اهداف خود قرار نمیدهند و به آن توجهی نمیکنند.
جالب است بدانید که بیشتر شرکتهای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین در ابتدا تنها در تلاش هستند که محصولات و خدمات خود را بطور گسترده ارائه دهند و در بازار شناخته شوند. این ت هیچ تلاشی مبنی بر جذب سرمایه و سرمایهگذار بیرونی در ابتدا انجام نمیدهند. این شرکتها مسیری کاملا خلاف مسیر شرکتهای کریپتویی که به دنبال جذب سرمایه بزرگ پیش از ارائه محصولات و خدمات هستند، میپیمایند.
حال پرسشی که در اینجا مطرح میشود این است که سرمایهگذاریهای پرریسک بر بازار ارز دیجیتال بیت کوین چه تاثیری میگذارند؟ همانطور که گفتیم شرکتهای مبتنی بر بیت کوین سهم اندکی از بودجه تامین شده به خود اختصاص میدهند، به همین خاطر این پروژهها یا شرکتها معمولا به حال خود رها شدهاند و خود به تنهایی محصولات و خدمات خود را متناسب با شرایط بازار توسعه میبخشند و عرضه میکنند. این پروژهها بدون هیچ پشتوانهای در بازار با دیگر پروژهها به رقابت میپردازند.
این نوع فعالیت شبکههای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین دارای مزایا و معایب منحصر به فرد است. یکی از مهمترین مزایای این تکنیک این است که این پروژهها عموما خود متکی هستندو دارای تیمهای فعال در حوزهی ساخت، تولید و عرضهی محصولات و خدمات است. چراکه صفر تا صد این پروژهها توسط خودشان تامین میشود و در تلاش هستند که در کوتاهترین زمان به سود برسند. همچنین کوینرها علاقهی زیادی به ارز دیجیتال بیت کوین دارند. به همین خاطر تنها جذب پروژههایی میشوند که احساس کنند برای اکوسیستم بیت کوین مفید است و آن را بهبود میبخشد. از معایب این روش نیز میتوان به این موضوع اشاره کرد که در این شرایط این پروژهها به سختی میتوانند به اثرات مبتنی بر شبکه ارز دیجیتال بیت کوین دست پیدا کنند. چرا که بودجه بسیار محدود و اندک است. در نتیجه این امر بسیاری از شرکتهای نوپا و تازهکار در شکستهای خود هیچ راه نجات و فراری ندارند. به این ترتیب بسیاری از محصولات و خدمات ارائهشده توسط این شرکتها که ممکن است مزایای زیادی برای اکوسیستم btc داشته باشند، بطور کامل از بین میروند و تمام تلاش مجموعه و تیم پروژه به هدر میرود.
نابرابری در تخصیص بودجه چه دلایلی دارد؟
دلایل فراوان و متنوعی مبنی بر اختصاص نابرابر بودجه به ارز دیجیتال بیت کوین و دیگر رمزارزها وجوددارد که مهمترین آنها این است که شرکتهای مبتنی بر کریپتوکارنسی نسبت به شرکتهای متکی به ارز دیجیتال بیت کوین ارزش بیشتری دارند. از دیگر عوامل میتوان به مقایسه اشتباه رمزارز با تکنولوژی، بازار قابل آدرسپذیری بزرگتر و... اشاره کرد.
در ادامه به بررسی این اصطلاحات میپردازیم تا با آنها بطور کامل آشنا شوید.
بازار قابل آدرسپذیری بزرگتر به چه معنا است؟
سرمایهگذارانی که اهل خطر و ریسکهای بزرگ در دنیای رمزارزها هستند، اعتقاد دارند که بیت کوین تنها یک پول است. درنتیجه این امر تمام کاربردهایی که هدف آنها ایجاد تغییر در روند دنیا است، از دیگر رمزارزها بهدست میآیند.
برخی سرمایهگذاران همیشه حس میکنند از بازار ارز دیجیتال بیت کوین جا ماندهاند و مداوم منتظر فرصتهای طلایی و رخدادهایی هستند که با بهدست آوردن آنها این حس کمتر شود. بسیاری از پلتفرمها را میتوان به سادگی و بدون دردسر به این سرمایهگذاران فروخت که مهمترین آنها عبارت است از؛ چشمانداز آمپر مالی غیرمتمرکز، توکینره کردن همه چیز، متاورس، توکنهای بیهمتا و...
دقت داشته باشید که با وجود این موضوع که پول پایه و اساس تمام فعالیتهای مبتنی بر اقتصاد است، هیچ چیز دیگری تحت هیچ شرایطی نمیتوانید قدرت بازار قابل آدرسپذیری را در دست بگیرد. همه افراد دنیا به پول نیازدارند و این نیاز تحت هیچ شرایطی توسط هیچ چیز دیگری برطرف نمیشود.
متاورس چیست؟
بطورکلی متاورس یک جهان دیجیتال بوده که واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و اینترنت به آن معنا و مفهوم میبخشند. امروزه پدیدههایی بسیاری متاورس نام دارند که حتی ممکن است با برخی از آنها نیز آشنا باشید. برای مثال بازیهای رایانهای محبوبی مانند Fortnite, Roblox, Animal Crossing و... نوعی متاورس به حساب میآیند.
بطورکلی متاورس میتواند نحوه تعامل ما با دنیای دیجیتال را بطورکامل تغییر دهد و درنهایت فرصتهای نوین و طلایی برای فعالان حوزهی دیجیتال به دنبال آورد. همچنین حوزهی متاورس میتواند تبدیل به یک صنعت تریلیون دلاری شود یا اینکه افراد زیادی در این بستر به سرگرمی، تجارت و حتی کار مشغول شوند.
مقایسه نادرست کریپتو و تکنولوژی
امروزه مقایسههای زیادی میان شرکتهای نوپا و تازهکار مبتنی بر رمزارز و شرکتهای نوپا مبتنی بر تکنولوژی وجوددارد که این مقایسه بطور کلی از پایه و اساس نادرست است. چراکه هر یک از این پروژهها بستر و اهداف منحصر به فردی دارند که با دیگری متفاوت است.
امروزه پروژههای مبتنی بر رمزارز معمولا خود را با شرکتهای بزرگ و معتبر مانند اوبر، اپل و... مقایسه میکنند. البته لازم به ذکر است که این مقایسه برای سرمایهگذاران ریسکپذیر بسیار مفید و کاربردی است. چراکه این سرمایهگذاران مسیر خود را به سمتوسویی این پروژهها تغییر میدهند. در انتهای این مسیر هدفی فوقالعاده و غیرقابل باوری مانند بخشی از سهام شرکت اپل بعدی است. به راستی چه چیزی بهتر از این اتفاق؟
اما فراموش نکنید این مقایسه دارای معایب و ایراداتی نیز است. یکی از بزرگترین معایب این مقایسه این است که همانطور که میدانید بازار رمزارزها و ارزهای دیجیتال کاملا غیرمتمرکز است، به همین خاطر هدف، آینده،برنامهریزی و بطورکلی هیچ چیز این پروژهها توسط یک فرد یا تیم و گروه منحصر به فرد تعیین نمیشود. درنتیجه مقایسه میان بستر رمزارزها و بستر تکنولوژی امری است که پایه و اساس محکمی ندارد.
از دیگر معایب و مشکلات این مقایسه این است که هر رمزارز تنها توکن مخصوص به خود را ارائه میدهد و هیچ ارتباطی با توکن رمزارز دیگر ندارد. درنتیجه این امر رمزارزها و تکنولوژی هیچ نقطه مشترکی ندارند که بتوان آنها را از این نقطه مقایسه کرد.
ارزش بالاتر شرکتهای رمزارز در مقایسه با شرکتهای مبتنی بر بیت کوین زمانی که سرمایهگذاران ریسکپذیر در رابطه با رمزارزها و ارزهای دیجیتال مختلف به تحقیق و بررسی پرداختند با شرکتهای بسیاری مواجه شدند که از طریق سرمایهگذاری و ایجاد پروژه در دنیای رمزارزها توانستند به سرمایهی چند میلیارد دلاری در مدت زمان تقریبا کوتاهی دست یابند.
از این شرکتها میتوان به کوین بیس، بایننس، FTX, ConsenSys, Crypto. Com و... اشاره کرد.
از مقایسه این شرکتها با شرکتهای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین، درمییابیم که ارزش این شرکتها تاچه حد نسبت به شرکتهای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین، بالاتر است. درنتیجه این امر سرمایهگذاران پرریسک و خطرپذیر تصمیم میگیرند بر روی پروژههای مبتنی بر رمزارز سرمایهگذاری کنند و پروژههای مبتنی بر بیت کوین را نادیده بگیرند. چراکه به این روش سرمایهگذاران ممکن است به سودی بیشتر از سرمایه اولیه خود دست یابند.
دقت داشته باشید که این تفکر یک تفکر فیات محور، ناقص و سلیقهای است و افرادی که در رابطه با بیت کوین چنین عقیده ای دارند، بررسیهای لازم را انجام ندادهاند و اطلاعات کافی از این ارز دیجیتال در دست ندارند. ارز دیجیتال بیت کوین در آینده پیشرفت چشمگیر و غیرقابل پیشبینی خواهدکرد به همین خاطر شرکتهایی که بر روی پروژههای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین سرمایهگذاری کردهاند، به رشد قابل توجهی خواهند رسید.
لازم به ذکر است که این تفکر فیات محور که وجوددارد برای ارز دیجیتال بیت کوین نوعی مزیت به شمار میرود. مزیت این روش این است که سرمایهگذاران اندکی به پروژههای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین جذب میشوند، به این ترتیب سرمایهگذاریها و پروژههایی که اهداف مشترکی با بیت کوین دارند، در یک مسیر قرار میگیرند و جدول برنامهریزیهای آتی این بستر را تکمیل میکنند.
درنهایت همانطور که گفتیم شرکتهای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین نسبت به شرکتهای کریپتویی ارزش کمتری دارند. به همین خاطر تیم بیت کوین و توسعهدهندگان این ارز دیجیتال هنوز درک درستی از ارزش و جایگاه آن از بازار به دست نیاوردهاند و حتی نمیتوانند حدس بزنند که این ارز دیجیتال در آینده در کدام سمت و سو حرکت میکند.
تغییرات امروزی شرکتهای بیت کوین با جذب سرمایه بیشتر ارز دیجیتال بیت کوین امروزه نسبت به گذشته رشد چشمگیری داشته و جایگاه بهتر و باثباتتری در بازار رمزارزها دارد. به همین خاطر بیت کوینرهای بیشتری سرمایه و دارایی خود را در این بسترها سرمایهگذاری میکنند. همچنین امروزه نسبت به گذشته تعداد شرکتهای مبتنی بر ارز دیجیتال بسیار افزایش یافته است. البته تعداد این شرکتها هنوز نسبت به تعداد شرکتهای متکی بر کریپتوکارنسی بسیار کم و ناچیز است.
از شرکتهای نوین و تازهکار مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین میتوان به Bitcoiner, Trammell Venture Partners, Ten31 Venture, Lightning Ventures و... اشاره کرد. همچنین از شرکتهای قدیمی مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین نیز میتوان به Mimesis Capital, Stillmark, Fulgur Ventures و... اشاره کرد.
جالب است بدانید که برخی از بیت کوینرهای خاص از سرمایهی شخصی خود استفاده میکنند. آنها با این ترتیب بطور مستقیم سرمایه گذاریای در راستای حمایت از شرکتهای ارز دیجیتال بیت کوین انجام میدهند.
شایان ذکر است که این ارز دیجیتال روز به روز تعداد سرمایهگذاران بیشتری پیدا میکند، به همین خاطر به زودی در عرصههای مختلفی مانند املاک و مستغلات، سهام، اوراق قرضه، طلا و دیگر داراییهای قابل ذخیره سرمایهگذاران مختلفی پیدا میکند. در نتیجه این امر شرکتهای بیت کوین دارای دو پارامتر مهم و اصلی کاربران گسترده و فراوان و بودجهی کافی است. درنتیجه ارزش این شرکتها و پروژهها بسیار افزایش مییابد و حتی از ارزش شرکتها و پروژههای کریپتوکارنسی نیز فراتر خواهد رفت.
جمع بندی
در مطالب فوق به بررسی رابطهی میان سرمایهگذاری پرریسک و ارز دیجیتال بیت کوین پرداختیم.
ارز دیجیتال بیت کوین رمزارزی تازهکار و نوپا است، به همین خاطر کاملا طبیعی و منطقی است که در میان مردم سراسر جهان محبوبیت کمی داشته باشد و گروه اندکی به آن اعتماد کنند و درنهایت در آن سرمایهگذاری کنند. اما این شرایط ثابت نیست و بیت کوین هرلحظه درحال پیشرفت بوده و نوآوریهایی ارائه میدهد، پس به زودی این ارز دیجیتال رشد چشمگیری خواهد کرد و سرمایهگذاران بسیاری جهت سرمایهگذاری از این ارز دیجیتال استفاده میکنند. لازم به ذکر است که این پیشرفت و توسعه آنقدر ادامه مییابد که درنهایت روزی پروژههای مبتنی بر ارز دیجیتال بیت کوین بطور کامل جایگزین پروژههای مبتنی بر کریپتوکارنسی میشوند.
Comments
Post a Comment