آشنایی با عجیبترین معاملات بیت کوین تاکنون
آشنایی با عجیبترین معاملات بیت کوین تاکنون
بیت کوین از آن ارزهای دیجیتال است که از ابتدا با صعود و سقوطهای فراوان و حواشی بسیار همراه بود. امروزه خرید و فروش بیت کوین در کنار نوسانهای بسیار و شدید طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد. در ابتدای معرفی و عرضهی بیت کوین بدون شک موسسات مالی و حتی مردم به آن اعتماد نداشتند، زیرا این ارزدیجیتال کاملا نا آشنا برای آنها بود.
Foundatian Electronic Frontier
یک بنیاد غیرانتفاعی است که در تاریخ ژانویه ۲۰۱۱ برای نخستین بار اقدام به پذیرش بیت کوین نمود. پس از گذشت مدت زمانی در ژوین ۲۰۱۱ با وجود مشکلاتی نظیر: عدم وجود تأییدیههای موارد قانونی در رابطه با سیستمهای جدید ارزی و... این موسسه به طور کامل غیرمتوقف شد. اما این بنیاد که به اختصار EFF نام دارد، مجددا در تاریخ ۱۷ مه ۲۰۱۳ تصمیم به پذیرش بیت کوین گرفت. همچنین در ژوین ۲۰۱۱ ویکی لیکس و چند سازمان دیگر بیت کوین را به عنوان روشی برای پرداخت کمکهای مالی پذیرفتند. از اولین زمانی که بیت کوین در میان مردم و موسسات مالی محبوبیت و مقبولیت یافت تابه امروز معاملات عجیبی در این حوزه انجام گرفته، در ادامه قصد داریم به بررسی چند مورد از آنها بپردازیم.
استانداردسازی
در ژانویه ۲۰۱۲ بیت کوین سروصدای بسیاری همراه خود داشت. در همین سال این ارزدیجیتال موضوع اصلی یکی از قسمتهای سریالی که ژانر درام و حقیقی داشت و در شبکه CBC پخش میشد، قرار گرفت. جیم کرامر، مجری برنامه CNBC به یکی از رویدادهای عجیب خرید و فروش بیت کوین اشاره کرد. این مجری یادآور شد که برای عجیبترین معاملات بیت کوین تا به امروز هیچ نهاد مرکزی برای قانونگذاری و نظارت بر آن وجودندارد. در نهایت در سپتامبر ۲۰۱۲ بنیاد بیت کوین در جهت سرعت بخشیدن به رشد جهانی بیت کوین در بستر استاندارد سازی، حفاظت و ارتقا پروتکل منبعباز راهاندازی شد.
پذیرش در بازار جهانی
با در نظر داشتن استاندارد سازی انجام شده در تاریخ اکتبر ۲۰۱۲، BitPay گزارشی منتشر کرد و طی آن اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ بازرگان و فعال صنفی روش پرداخت با بیت کوین را به فهرست ارزهای مورد قبول خود اضافه کردهاند. همچنین در نوامبر ۲۰۱۲ وردپرس اقدام به پذیرش بیت کوین نمود. در نتیجه اقدامات انجام شده بیت کوین مشروعیت بیشتری در میان قانونگذاران و شرکتهای مالی قدیمی به دست آورده است.
برای مثال خوب است بدانید که ژاپن از کشورهای پیشتاز در حوزهی خرید و فروش بیت کوین است، این کشور قانونی در رابطه با پذیرش بیت کوین به عنوان روش قانونی پرداخت تصویب کرده است. کشور روسیه نیز به تازگی اعلام کرده است که استفاده از ارزهای رمزپایه نظیر؛ بیت کوین بدون مانع و قانونی است.
لازم به ذکر است که ویتنام، این کشور آسیای جنوب شرقی بهتازگی پیشرفت بسیاری در حوزهی ارزهای دیجیتال کرده است، به حدی که نام این کشور در میان ۵ کشور برتر از نظر پذیرش ارزهای دیجیتال در ردهی دوم قرار دارد.
عجیبترین معاملات بیت کوین تاکنون
خرید و فروش بیت کوین در سالهای اخیر با حاشیههای فراوانی مواجه بوده است. در ادامه به عجیبترین حوادثی که در معاملات بیت کوین رخ داده است، میپردازیم.
سقوط چشمگیر بیت کوین
در آوریل ۲۰۱۳ بازار بیت کوین سقوط قیمت بسیار زیادی را تجربه کرد. قیمت هر بیت کوین در ابتدا از ۲۶۶ دلار به حدود ۵۰ دلار سقوط کرد و سپس به حدود ۱۰۰ دلار مجدد افزایش یافت. با گذشت دو هفته از اواخر ژوین ۲۰۱۳ قیمت این ارزدیجیتال بهطور پیوسته و مداوم روند نزولی به خود گرفت و در نهایت به ۷۰ دلار رسید. در این زمان قیمت دست از سقوط نزولی خود برداشت و دوباره شروع به رشد کرد و در ۱ اکتبر قیمت هر بیت کوین به۱۴۰ دلار که نقطه اوج این ارز دیجیتال بود، رسید.
سیلک رود در ۲ اکتبر توسط اداره تحقیقات فدرال متوقف شد و به همین جهت بیت کوین با سقوط تندی مواجه شد و قیمت این ارز دیجیتال به ۱۱۰ دلار رسید. اما این افت قیمت ماندگار نبود و به سرعت بازگشت، به طوری که قیمت این ارزدیجیتال چند هفته بعد ۲۰۰ دلار شد.
دادههای تاریخی نشان میدهند که قیمت هر بیت کوین از ۲۰۰ دلار در ۳ نوامبر به ۹۰۰ دلار در ۱۸ نوامبر رسید و در نهایت در ۲۸ نوامبر ۲۰۱۳ بیت کوین در صرافی Gox هزار دلار آمریکا معامله میشد.
سرقت بیت کوین از صرافی
Gox یکی از بزرگترین صرافیهایی است که به خرید و فروش بیت کوین مشغول بود، این صرافی در فوریه ۲۰۱۴ فعالیت خود را به دلایل مسائل فنی به حالت تعلیق در آورد. اما پس از گذشت مدت زمانی صرافی Mt.Gox گزارش کرد که حدود ۷۴۴۰۰ بیت کوین از این صرافی به سرقت رفته است و به همین جهت این صرافی بزرگ و معروف در ژاپن اعلام ورشکستگی کرده بود. اما ماهها پیش از آنکه بیت کوینهای این صرافی به سرقت رود و ورشکسته شود، محبوبیت اولیه خود را در میان مردم از دست داده بود و تعداد افراد کمی برای انجام معاملات خود به آن مراجعه میکردند. دلیل این اتفاق این بود که کاربران در هنگام مراجعه و هنگام استفاده از خدمات آن با مشکلات بسیاری در برداشت وجه مواجه بودند. در نهایت این اتفاقات در سپتامبر ۲۰۱۴ برای آنکه ارزدیجیتال بیت کوین به ثبات نسبی برسد، کمسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده موافقت خود را مبنی بر تجارت بیت کوین اعلام کرد و این نخستین بار بود که بیت کوین در یک سازمان نظارتی بین کوین، تایید شد.
رکورد عجیب کوین بیس
ژانویه ۲۰۱۵ یکی دیگر از معاملات عجیب بیت کوین اتفاق افتاد، در این تاریخ کوین بیس به جمعآوری ۷۵ دلار آمریکا مشغول شد و رکورد قبلی که متعلق به یکی از شرکتهای بیت کوین بود، را شکست.
هکشدن صرافی انگلیسی
هنوز یک سال از فروپاشی صرافی مت گوکس نگذشته بود که صرافی Bitstamp که در انگلستان مستقر بود، اعلام کرد توسط بررسی و رصدهای انجام شده سیستمهای آنها هک شده و حدود ۱۹۰۰۰ هزار بیت کوین که تقریبا ۵ میلیون دلار است، از کیف پول کاربران به سرقت رفته است. این اتفاق بر روی آینده قیمت بیت کوین تاثیر بسیاری گذاشت و به همین جهت فعالیتهای خود را به صورت آفلاین انجام میداد. لازم به ذکر است که این صرافی با وجود تمام گمانه زنیها مبنی بر اینکه مشتریان تمام سرمایه و دارایی خود را از دست دادند، فعالیت خود را برای چندین روز به صورت آفلاین ادامه داد.
اما Bitstamp پس از این اتفاق اقدامات امنیتی بسیاری انجام داد و به مشتریهای خود در رابطه با عدم تاثیر این اتفاق بر مانده حساب آنها اطمینان داد و مجددا در تاریخ ۹ ژانویه معاملات خود را از سرگرفت.
محبوبشدن بیت کوین از کجا و چگونه؟
نرخ شبکه که ۱ هش بر ثانیه بود، در ژانویه ۲۰۱۶ بسیار افزایش یافت و درنهایت در مارس ۲۰۱۶ هییت دولت ژاپن ارزهای دیجیتال و مجازی مانند بیت کوین و ... را به عنوان پولهای رسمی شناختند که عملکردی مشابه پولهای واقعی دارند.
بزرگترین بازار آنلاین آفریقای جنوبی Bidorbuy نام دارد. این بازار بستر پرداخت با بیت کوین را برای خریداران و فروشندگان خود هموار ساخت. همچنین محققان مقالهای منتشر نمودند که نشان میداد تجارت بیت کوین از نوامبر ۲۰۱۳ دیگر در دستهی فعالیتهای غیرقانونی نیست و توسط شرکتهای قانونی انجام میگیرد.
در نهایت بیت کوین هرسال و حتی روز به روز با پیشرفت خود علاقه مندان و طرفداران بسیاری به خود جلب کرد. این پیشرفت موجب شده تا تعداد مقالات گوگل اسکالر منتشرشده در حوزهی بیت کوین که در سال ۲۰۰۹, ۸۳ مورد بود به ۲۴۴ مقاله در سال ۲۰۱۲ و در نهایت ۳۵۸۰ مورد در سال ۲۰۱۶ افزایش یابد. همان طور که میدانید امروزه تعداد بیزینسها و موسسات مالی که از بیت کوین استفاده میکنند، روزبه روز در حال افزایش است و این امر یک تضمین برای این ارز دیجیتال به حساب میآید.
استفاده از بیت کوین در فروشگاههای آنلاین
در ژانویه ۲۰۱۷ شبکه اناچکی بررسی و گزارشهایی انجام داد و در نهایت مطابق با نتیجه آنها تعداد فروشگاههای آنلاین پذیرنده بیت کوین در کشور ژاپن را نسبت به سال گذشته حدود ۶/۴ برابر اعلام کرد. در همین زمان استفان جفت، مدیر عامل BitPay اعلام کرد که نرخ معاملات این شرکت از تاریخ ژانویه ۲۰۱۶ تا تاریخ فوریه۲۰۱۷، سه درصد رشد داشته است. همچنین جفت اعلام کرد که استفاده از بیت کوین در پرداختهای زنجیره تامین B2B رو به افزایش و پیشرفت است. در دوره ۶ ماهه منتهی به مارس ۲۰۱۷، صرافی Bitso مکزیک حجم معاملات با رصد بسیار بالا را تجربه میکرد، اما به ناگهان در تاریخ ۶ دسامبر ۲۰۱۷ مارک پلیس استیم اعلام کرد که دیگر بیت کوین را به عنوان پرداخت محصولات خود قبول ندارد. لازم به ذکر است که دلیل این تصمیم را سرعت پایین معاملات، نوسان قیمت و کارمزد بالای معاملات اعلام شد. در نهایت بیت کوین با این تصمیم نوسانات شدید و بسیاری را تجربه کرد. خوب است بدانید که این حادثه در دستهی عجیبترین معاملات بیت کوین تاکنون، جای میگیرد.
ممنوعیت تجارت ناشناس بیت کوین
کره جنوبی در ۲۲ ژانویه ۲۰۱۸ مطابق با قوانین و مقررات خاصی اعلامکرد که ضروری است همه معاملهگران بیت کوین هویت خود را تایید کنند و در نهایت تجارت ناشناس بیت کوین را ممنوع اعلام کرد. به خاطر این اتفاق دو روز بعد یعنی در ۲۴ ژانویه ۲۰۱۸ شرکت پرداخت آنلاین استرایپ در بیانیهای اعلام کرد که پشتیبانی خود را از پرداخت با بیت کوین تا اواخر آوریل ۲۰۱۸ قطع خواهد کرد. این شرکت دلیل این اتفاق را کاهش تقاضا، افزایش هزینهها و زمان معاملات اعلام کرد.
افزایش دستگاه خودپردازش بیت کوین
در تاریخ سپتامبر ۲۰۱۹ تعداد دستگاههای خودپرداز بیت کوین در سرتاسر جهان به ۵۴۵۷ رسید. کشورهایی نظیر؛ ایالات متحده، کانادا، انگلستان، اتریش و اسپانیا کشورهایی هستند که بیشترین تعداد خودپرداز بیت کوین را دارند. لازم به ذکر است که تعداد خودپردازهای بیت کوین در جذب اعتماد کاربران و جلب توجه آنها به این ارزدیجیتال بسیار تأثیرگذار است.
خریدوفروش با بیت کوین
در ۲ ژانویه ۲۰۲۰بار دیگر یکی دیگر از عجیبترین اتفاقات در معاملات بیت کوین رخ داد. در این تاریخ تعدادی از شرکتهای هندی مجموعهای از محصولات قابل معامله با بیت کوین را انتقال دادند و استفاده از این ارزدیجیتال را در سیستم تجارت خود جای دادند.
بورس اوراق بهادار فرانکفورت در بازاری مطابق با قوانین خود، قبول کرد که بیت کوین نوعی اسکناس است. همچنین در ماه اکتبر پی پال اعلام کرد که کاربران آن مجاز هستند تا در سیستم عامل پی پال خرید و فروش بیت کوین انجام دهند. البته لازم به ذکر است که این شرایط در صورتی برقرار است که کاربران بیت کوین را ذخیره یا برداشت نکنند.
یکی از عواملی که ممکن است در افزایش ارزش قیمت بیت کوین اثرگذار باشد، بحران مالی منطقه یورو به خصوص بحران مالی ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ قبرس بود. همچنین اظهارات شبکه در رابطه با مقابله با جرایم مالی در جهت تعیین وضعیت حقوقی ارز و افزایش علاقه رسانهها و مردم به این ارز، نیز تأثیر بسیاری در افزایش قیمت بیت کوین داشت.
در آخر
در مطالب فوق به بررسی عجیبترین معاملات بیت کوین تاکنون پرداختیم. لازم به ذکر است که این اتفاقات بسیار بیشتر هستند که ما در این مقاله تنها به معروفترین و آشناترین آنها پرداختیم. برخی از کارشناسان فعال در حوزهی خرید و فروش بیت کوین معتقد هستند که افت یا سقوط اخیر قیمت بیت کوین به معنای پایان روند صعودی این ارزدیجیتال در سال جاری نیست. بیت کوین، این ارز پرنوسان اما پرطرفدار اخیرا با یک افت شدید قیمت درگیر است و سقف قبلی خود را به طور کامل از دست داده است. اما بسیاری از افراد فعال و باتجربه در این حوزه معتقد هستند که این اتفاق بخشی از فرایند صعودی برای قیمت بیت کوین است و قیمت این ارز دیجیتال میتواند چندین برابر قیمت کنونی آن شود و افزایش قیمت بیسابقهای را تجربه کند. لازم به ذکر است که در سمت دیگر برخی از کارشناسان حوزه خرید و فروش بیت کوین این اتفاق را بسیار خوشبینانه و غیرمنطقی اعلام میکنند و معتقد هستند که این شرایط برای سرمایهگذاری اصلا مناسب نیست و حتی انتخاب بیت کوین به عنوان بستر سرمایه گذاری اصلا منطقی نیست.
در نهایت به نظر میرسد که قیمت بیت کوین تا ۵،۶ برابر قیمت کنونی آن افزایش مییابد. فراموش نکنید ممکن است این پیشبینی امروزه بسیار خوش بینانه و حتی غیر واقعی به نظر برسد اما با در نظر داشتن افزایش تاریخی قیمت بیت کوین، به وقوع پیوستن این اتفاق ممکن و کاملا منطقی است.
فراموش نکنید تمام پیشبینیهای انجام شده مبتنی بر تاریخ قیمت بست کوین بود، به همین جهت پیش از ورود به حوزهی خرید و فروش بیت کوین و ارزهای دیجیتال در رابطه با این بستر مطالعه کافی کنید و اطلاعات لازم را بهدست آورید و در این حوزه کورکورانه از حرف هیچکس پیروی نکنید. برنامه معاملاتی خود را طراحی کنید و مطابق با آن پیش روید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.
Comments
Post a Comment