گوگل در پیشرفت و توسعه تکنولوژی بلاک چین چه نقشی دارد


تکنولوژی بلاک چین چند سالی است در عرصه فناوری سر و صدای زیادی به پا کرده است و فعالان این حوزه نیز واکنش‌های مختلفی را نسبت به این موضوع داشته‌اند. مهم‌ترین شرکت دنیای تکنولوژی گوگل است و قصد داریم واکنش‌های گوگل نسبت به ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین را بررسی کنیم.

گوگل و بلاکچین



دنیای بلاک چین و به تبع آن ارزهای دیجیتال هر روز گسترده‌تر می‌شود. کمتر کسی در کشور وجود دارد که نام بیت کوین را نشنیده باشد و یا کمتر فردی را در حوزه تکنولوژی را می‌توان یافت که در مورد تکنولوژی بلاک چین تحقیق نکرده باشد. این فناوری بسیار فراگیر شده است و ارزهای دیجیتال نیز بخشی از آن هستند.

 از زمان پیدایش بلاک چین حرف و حدیث‌های فراوانی پیرامون این پدیده ایجاد شد که در این میان گاه افراد برجسته در رشته‌ها و زمینه‌های مختلف به میدان می‌آمدند و با اظهارنظرها و کنش‌های خود جو جدید در بازار ارزهای دیجیتال و صنعت بلاک چین ایجاد می‌کردند. بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیای تکنولوژی تصمیم گرفتند به طرق مختلف در این عرصه ورود کنند. برخی از شرکت‌ها حجم زیادی از ارزهای دیجیتال را خریداری کردند، برخی شروع به ماینینگ ارز دیجیتال کردند و برخی دیگر نیز قدم در راه توسعه تکنولوژی بلاک چین گذاشتند. 

در این میان شرکت‌های بزرگ به واسطه شهرت برندشان در سراسر دنیا، توانستند تاثیرات عمیق و آشکاری بر روی این فناوری بگذارند که گوگل نیز یکی از همین شرکت‌ها است. بزرگ‌ترین شرکت فعال در زمینه تکنولوژی و غول جادویی جستجو و اطلاعات، سعی کرد به طرق مختلف گام‌هایی در جهت توسعه و رشد بازار بلاک چین بردارد که در ادامه به بررسی این اقدامات می‌پردازیم.

نقش گوگل در توسعه بلاک چین چه بود؟

گوگل سریعا متوجه شد که تکنولوژی بلاک چین یک ایده بسیار طلایی و فرصتی برای رشد و سرمایه‌ گذاری است. از همین جهت برخلاف غول‌های سایر صنایع و یا حتی افرادی مانند بیل گیتس شروع به مخالفت با بلاک چین یا ارزهای دیجیتال نکرد؛ بلکه از طریق همکاری و شرکت در چند پروژه، سرمایه ‌گذاری در پروژه‌های بلاک چینی و ایجاد بستر آموزشی بلاک چین تلاش کرد تا نقشی موثر در توسعه تکنولوژی بلاک چین داشته باشد. 

ژوئن سال ۲۰۱۹ گوگل اقدام به انتشار پستی کرد که در آن به قدرت دفتر کل توزیع شده اشاره کرد. در این پست به نوعی اعلام شد دفتر کل‌های توزیع شده قادر هستند با منابع جدید اینترنتی و استفاده از خدمات ابری همکاری مثبتی داشته باشند. ایده‌ای به وجود آمد که به بلاک چین ترکیبی ابری معروف شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. گوگل برای انجام تحقیقات پیرامون این موضوع از اتریوم کمک گرفت تا بر همگان مشخص شود این شرکت در راه توسعه تکنولوژی بلاک چین بسیار جدی است. این پدیده یک گام رو به ‌جلو نسبت به ذخیره اطلاعات عمومی بلاک چین در گوگل کلود بود که برای سال‌ها دست ‌نخورده باقی مانده بود. ویژگی تعامل بین قرارداد هوشمند اتریوم و منابع ذخیره داده ابری گوگل به کمک اوراکل چین لینک نشان می‌دهد این تکنولوژی چه قدرت و ظرفیتی دارد. همچنین توجه مردم به سمت بهره‌گیری از خدمات چین لینک جهت ارائه داده on-chain برای کم شدن نقص‌های فناوری بلاک چین در مورد دنیای واقعی و معرفی ویژگی‌ها جدید جلب شد. 

همکاری گوگل کلود و تتا لبز چگونه شکل گرفت؟

در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی و زمانی که سرویس گوگل کلود تعامل با سرویس غیرمتمرکز پخش فیلم تتا لبز را شروع کرد، واکنش گوگل نسبت به بلاک چین تغییرات محسوسی داشت. در ابتدا تصور می‌شد که این تعامل یک اتفاق ساده و برای ارزیابی‌ها و آزمایش‌های تحقیقاتی است اما زمانی که مشخص شد هر کاربر گوگل کلود قادر است از شبکه بلاک چین تتا در حالت آزمایشی استفاده کند مشخص شد یک برنامه توسعه قوی و بلند مدت ایجاد شده است. گوگل کلود برای پشتیبانی از این سرویس Theta Validator Node را ارائه کرد تا کاربران اروپا بتوانند به راحتی از این سرویس استفاده کنند. بدین ترتیب شبکه تتا تبدیل به هفتمین شبکه بلاک چینی شد که داده توسط داده‌های عمومی گوگل در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

گوگل در جهت آموزش بلاک چین چه اقداماتی انجام داده است؟

بلاکچین


مهم‌ترین و برجسته‌ترین اقدام گوگل برای آموزش بلاک چین را می‌توان ایجاد بسته‌های آموزشی برای توسعه‌ دهندگان تکنولوژی بلاک چین دانست. کاربران علاقه ‌مند به این حوزه می‌توانند از طریق GOOGLE DEVOPS و بسته‌های BLOCKCHAIN DEVELOPERS آموزش را شروع کنند و در مدت ‌زمان کمی به سطح دانش خوبی از تکنولوژی بلاک چین برسند. این بسته‌های آموزشی به کاربران برای شرکت در آزمون‌هایی مثل آزمون معماری راهکارهای بلاک چینی کمک خواهد کرد. دوره دیگری به نام CERTIFIED BLOCKCHAIN DEVELOPERS-HYPERLEDGER وجود دارد که در پایان دوره به افراد شرکت‌کننده و قبول شده در آزمون پایان دوره گواهی علمی و شایستگی اعطا می‌شود. این گواهینامه در بسیاری از شرکت‌های حوزه تکنولوژی بلاک چین معتبر شناخته می‌شود و برخی نیز داشتن آن را برای فرد جویای شغل ضروری می‌دانند. 

سرچ اتریوم در گوگل روی محبوبیت این رمز ارز نقش داشت؟

ارزهای دیجیتال بخشی از تکنولوژی بلاک چین هستند و از طرفی برای افرادی که آشنایی کاملی با بازار رمزارزها ندارند گوگل مهم‌ترین منبع جستجو است. با توجه به آمار منتشر شده از طریق داده‌های گوگل مردم کشور آمریکا در سال ۲۰۲۰ بسیار بیشتر از قبل اقدام به جستجو کلمه اتریوم کرده‌اند. بر همگان واضح است که تعداد جستجوی یک کلمه در گوگل باعث ایجاد موج و شهرت بیشتر آن موضوع خواهد شد. یعنی در ابتدا مردم جریان ساختن شهرت برای موضوع را با سرچ‌های مکرر آغاز می‌کنند و سپس گوگل به علت رفتار کاربران شروع به اهمیت دادن به موضوع می‌کند. علاوه بر مردم آمریکا در سراسر جهان نیز کلمه اتریوم بیشتر جستجو شد که البته این افزایش نسبت به کشور آمریکا کمتر بوده است. بیت کوین نیز نسبت به سال‌های گذشته بیشتر در مرورگرها جستجو شده است اما دامنه افزایش برای اتریوم بیشتر است. در نهایت پس از افزایش جستجوها قیمت اتریوم نیز افزایش یافت و پس از مدتی که تب تحقیق پیرامون این موضوع در جامعه آمریکا کم شد شیب نمودار اتریوم نیز ملایم شد و خبری از جهش‌های ناگهانی نبود.

از نظر عملی هیچ ربطی بین افزایش جستجو نام ارز دیجیتال در گوگل و افزایش قیمت آن و یا بلعکس وجود ندارد اما شواهد تجربی می‌گوید با افزایش توجهات ارزش رمزارز نیز بیشتر می‌شود و با کاهش جذابیت رمزارز بین مردم روند نزولی به آرامی آغاز می‌شود. برخی عقیده دارند که ابتدا نوسان قیمت اتفاق می‌افتد و سپس تغییر در سرچ‌ها مشاهده می‌شود و علت تغییر قیمت کاهش یا افزایش جستجو نیست؛ بلکه محرک‌های دیگر در حال تغییر هستند. برخی دیگر نیز تاثیر جستجوی نام ارز دیجیتال را بر قیمت آن کاملا محسوس می‌دانند. به نظر می‌رسد در این بین یک رابطه دو طرفه و سیکل ‌مانند وجود دارد. بدین صورت که با افزایش قیمت یک ارز دیجیتال جستجو در مورد آن بیشتر می‌شود و سپس با بیشتر شدن جستجو و بیشتر دیده شدن مطالب توسط کاربران هیجان بازار آن رمزارز بیشتر شده و منجر به خرید بیشتر و در نهایت افزایش قیمت می‌شود. 

چطور شروع حیات آلت کوین‌ها با بررسی سرچ گوگل پیش‌بینی شد؟

تا چند سال گذشته بیت کوین مشغول پادشاهی در دنیای رمزارزها بود و آلت کوین‌ها جایگاه چندانی در ذهن مردم نداشتند. با وجود پیشرفت تکنولوژی بلاک چین و ایجاد پروژه‌های مهم و جذاب باز هم دنیای ارزهای دیجیتال متعلق به بیت کوین بود و دیگر رمزارزها فضایی برای خودنمایی نداشتند. تابستان سال گذشته نتایج جستجو کاربران در گوگل خبر از یک اتفاق مهم داد. کاربران بسیار بیش‌تر از قبل در مورد آلت کوین‌ها تحقیق کرده بودند و به نظر می‌رسد یک میل جمعی برای سرمایه ‌گذاری روی پروژه‌های جدید در حال شکل‌گیری است.

 پیش ‌بینی‌ها چندان دور از واقعیت هم نبود و در سال ۲۰۲۰ آلت کوین‌های بسیاری توانستند رشدهای خیره‌کننده داشته باشند و در میزان رشد از بیت کوین به راحتی سبقت بگیرند. سرمایه ‌گذاری برای روی سایر رمزارزها امری طبیعی و رایج تلقی شد و صحنه برای نمایش آلت کوین‌ها آماده شد. هر چند در این میان آلت کوین‌های زیادی دچار افت‌ها شدید شدند و پروژه‌های موفقی نبودند اما نکته مهم پیش‌بینی رفتار مردم از طریق بررسی نتایج گوگل بود. مشخص شد که نتایج گوگل به علت طیف وسیع مخاطبانش و توانایی‌های فوق ‌العاده این شرکت می‌تواند یک پیش‌گو برای آینده باشد. 

چرا گوگل در Blockchain.com سرمایه‌گذاری کرد؟

سال ۲۰۲۱ گولگ توسط اصلی‌ترین عامل سرمایه‌ گذاری خود یعنی google ventures مبلغی معادل ۱۲۰ میلیون دلار را بر روی وب‌ سایت Blockchain.com سرمایه‌ گذاری کرد. این خبر چیزی کم از یک بمب اتمی در دنیای دیجیتال نداشت و چشم‌ها را به خود خیره کرد. وب ‌سایت Blockchain.com مهم‌ترین وب‌سایت حوزه تکنولوزی بلاک چین است که خدماتی در زمینه کیف ‌پول بیت کوین و همچنین تراکنش‌های بیت کوین ارائه می‌دهد. با این اقدام مجددا علاقه گوگل به تکنولوژی بلاک چین ثابت شد و ارتباط گوگل کلود با بلاک چین عمومی و سیستم فناوری دفتر کل توزیع شده پایدار ماند. به علاوه همکاری‌های متعدد با همراهش گراف، EOS و پلتفرم‌های دیگر بلاک چین مشخص کرد گوگل اشتیاقش به میزبانی از نودهای بلاک چین روی گوگل کلود را حفظ کرده است. هنوز هم این ویژگی‌ها برای کاربران قابل استفاده است و چند شبکه بلاک چین در گوگل کلود پشتیبانی می‌شود. 

در سال‌های گذشته نیز گوگل کلود چندین بار با شرکت‌هایی که خدماتی بر پایه بلاک چین ارائه می‌کنند همکاری کرده تا نشان دهد هدفش راه‌اندازی هر چه بیشتر نود‌های بلاک چین بر روی سرویس ابری گوگل است. رقابت بین گوگل کلود و مایکروسافت آزور باعث به وجود آمدن چنین جوی شده است. مایکروسافت آزور و همچنین آمازون وب امکاناتی را برای توسعه‌ دهندگان نود‌های بلاک چین روی سرویس‌های خود ایجاد کرده‌اند تا بتوانند در این بخش با گوگل رقابت کنند. 

رابطه گوگل و NFTها به چه صورت است؟

به تازگی گوگل با  Dapper Labs یک همکاری را شروع کرده که این شرکت فعالیت گسترده‌ای در بازار NFTها دارد. گوگل کلود می‌خواهد یک اپراتور برای شبکه بلاک چین دپر لبز باشد و در واقع به گسترش NFTها، گیم‌ها و نرم‌افزارهای دپر لبز کمک کند. دپر لبز یک استودیو بلاک چین است که در کشور کانادا واقع شده و در زمینه توسعه نسل سوم اینترنت (وب۳) فعالیت دارد. 

داستان تسلیم شدن گوگل در مقابل صرافی‌ها چه بود؟

بزرگ‌ترین موتور جستجوگر دنیا نزدیک به ۳ سال با استفاده سرویس‌های گوگل ادز توسط صرافی‌ها به شدت مخالف بود. سرانجام بهار امسال خبری مبنی بر برداشته شدن این ممنوعیت منتشر شد تا مشخص شود دوستی بین گوگل و تکنولوژی بلاک چین هر روز عمیق‌تر می‌شود. حالا صرافی‌ها و کیف‌پول‌ها می‌توانند از سرویس‌های تبلیغاتی گوگل‌ادز به طور مستقیم استفاده کنند. همچنین گوگل در مردادماه برخی از سیاست‌ها و محصولات مالی خود را آپدیت خواهد کرد تا صرافی‌ها برای تبلیغات فضای شفاف‌تر و آگاهی بیشتری داشته باشند. برخی الزامات که شامل ثبت‌نام در شبکه مبارزه با جرایم مالی بوده است برداشته خواهد شد تا صرافی‌ها بتوانند خدمات گوگل برای تبلیغات را استفاده کنند. 

این رفع محدودیت فعلا محدود به صرافی‌های واقع در کشور آمریکا می‌باشد. هنوز هم شرکت‌های ارز دیجیتال که قصد عرضه ICO را دارند و یا پروتکل‌های معاملات دیفای دچار محدودیت‌هایی از سمت گوگل ادز هستند. قبل از این رفع محدودیت نیز صرافی‌ها و شرکت‌های بزرگ عرضه ارز دیجیتال از طریق سایر پلتفرم‌های تبلیغاتی شرکت خود را به جوامع مختلف معرفی کرده‌اند. برای مثال FTX اسپانسر تیم بسکتبال میامی هیت بود که سالانه مبالغ سنگینی را جهت به توافق رسیدن با این تیم پرداخت می‌کرد. در طول سال‌ها انتقادات زیادی توسط مردم عادی و فعالان حوزه فناوری از گوگل جهت اتخاذ این تصمیمات شد و آن را خلاف سیاست کلی گوگل در قبال تکنولوژی بلاک چین می‌دانستند. جو بسیار سختی در این مورد وجود داشت و یوتیوب نیز در انتشار تبلیغ‌های مربوط به رمزارزها دچار چالش‌هایی شد. 

ایجاد دسترسی به گوگل پلی برای کاربران ارز دیجیتال 

گوگل مدت‌‌ها به دنبال راهی برای ایجاد ارتباط میان کاربران ارز دیجیتال و گوگلی پلی بوده است. حالا بکت، بازار دارایی‌های رمزارزها، امکانی را فراهم کرده است تا کاربران کارت‌های اعتباری مجازی بکت را مستقیما به گوگل‌پلی متصل کنند و پرداخت‌ها را از این طریق انجام دهند. در حقیقت با اتصال کارت اعتباری بکت به گوگل‌پلی همواره امکان پرداخت هزینه‌های برنامه‌ها با بازی‌ها با استفاده از رمزارزهای موجود در حساب بکت میسر است. این اقدام شروعی برای تغییر سیستم پرداختی گوگل‌پلی است. بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند به زودی صرافی‌های بزرگ‌تر و یا پلتفرم‌های شناخته‌شده‌تری پا در این عرصه بگذارند و پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای به راحتی با ارزهای دیجیتال صورت پذیرد. 

با وجود برداشت محدودیت‌ها گوگل همچنان به شدت در حال مبارزه با کلاهبرداری‌های تبلیغاتی است و حساسیت بسیار زیادی بر روی موضوع صرافی‌ها و ارزهای دیجیتال دارد. این شرکت اعلام کرده است تبلیغاتی در جهت سیگنال فروشی، مشاوره سرمایه ‌گذاری، وام‌های ارز دیجیتال و ... که می‌توانند بستر را برای سوءاستفاده‌کنندگان فراهم کند انجام نخواهد داد. تصمیم گوگل مبنی بر کاهش محدودیت‌ها قطعا یک اقدام مثبت در جهت توسعه تکنولوژی بلاک چین و ارزهای دیجیتال است اما همچنان به عقیده برخی گوگل نسبت به بسیاری از دولت‌ها، نهادهای حقوقی و پلتفرم‌های خصوصی و تاثیرگذار سخت‌گیری بیشتری دارد.

حذف خبرگزاری‌های ارز دیجیتال؛ یک رفتار عجیب

در اوایل سال ۲۰۲۰ گوگل در اقدامی عجیب تصمیم گرفت برخی از اپلیکیشن‌های مربوط به خبرهای ارز دیجیتال را از گوگل‌پلی حذف کند. در حالی که هر روز اخباری مبنی بر ایجاد رابطه عمیق‌تر بین گوگل و ارزهای دیجیتال منتشر می‌شد و گوگل به عنوان یکی از مهم‌ترین حامیان تکنولوژی بلاک‌چین شناخته شده بود، این اقدام یک گام رو عقب در زمینه برقراری ارتباطات مسالمت‌آمیز بود. دن فیندلی، سرپرست توسعه‌دهندگان متامسک با ابراز تعجب از این اتفاق اعلام کرد که باید به وجود مشکل بین گوگل و فناوری‌های غیرمتمرکز مشکوک شویم. او گفت امیدوار است این اتفاق یک اشتباه سهوی باشد هر چند مشخص بود که این حرکت کاملا برنامه‌ریزی شده و هدفمند بوده است. در همین ایام یوتیوب نیز به‌خاطر کلاهبرداری‌های رمزارزها و تبلیغ برای این موضوع زیر فشار فراوانی بود و مجبور به اتخاذ تصمیم‌های متفاوت و در پیش گرفتن سیاست‌های سخت‌گیرانه شد. قبل از این موضوع نیز چندین اپلیکیشن ماینینگ حذف شده بودند تا گوگل نشان دهد با این بخش از تکنولوژی بلاک چین رابطه چندان خوبی ندارد. 

جمع‌بندی

گوگل غول صنعت دیجیتال است و تکنولوژی بلاک چین آینده‌دار‌ترین موضوع همین صنعت است. سخت است تصویر کنیم که این دو نتوانند با یکدیگر به تعامل برسند زیرا هر دو می‌دانند بخش مهمی از آینده در دستان طرف مقابل است. داده‌ها و فناوری‌های عظیم گوگل بهترین ابزار برای توسعه است و تکنولوژی بلاک چین شاید مهم‌ترین راه برای توسعه. همان‌طور که ذکر شد ارزهای دیجیتال فقط بخشی از این فناوری هستند. به‌زودی بلاک چین در سایر صنایع و حوزه‌ها ورود خواهد کرد و افسار امور مختلف را در دست خواهد گرفت. دیگر درک شبکه‌های بلاک چین به سختی گذشته نیست و مردم آگاهی بیشتری نسبت به مزایای این تکنولوژی پیدا کرده‌اند. رمزگذاری و رمزنگاری، امنیت اطلاعات، سرعت و درصد خطای بسیار پایین، جامعیت و فناوری پویا و ... ویژگی‌هایی هستند که باعث خواهد شد در آینده بیشتر از تکنولوژی بلاک چین بشنویم. گوگل نیز این را بهتر از ما می‌داند و به روش‌های مختلف که ذکر شد تلاش می‌کند سهم بیشتری از تکنولوژی بلاک چین برای خود مهیا کند. بلاک چین به قدری خوب بود تا گوگل را مجبور کند بزرگ‌ترین تبلیغ‌کننده و مهم‌ترین حامی آن باشد.  




Comments

Popular posts from this blog

هاردفورک Arrow Glacier چیست؟ آیا بمب سختی اتریوم برای آخرین بار به تعویق افتاد؟

آیا با وجود افزایش نظارت‌ها، بیتکوین به کار خود ادامه می‌دهد؟

۵پروژه متاورس در زنجیره هوشمند بایننس